Dear diary, today I finally banged my head to the wall! =P

 

Matkaan 4 päivää enää, tässä hän alkaa jo tuntua siltä, että jonkun olisi syytä siirtyä pakkaamaan tavaroita, mutta kuka sinne siirtyy? Huomasin tuossa, kun koneelle skannailin virallisiapapereita passin, koulun todistuksia, opintotukipapereita sun muita, että kaikkea sitä mukaan tarvitaankin. Toisaalta ihan hyödyllistä on oman turvallisuuden kannalta ottaa kopioita passistaan ja muista tärkeistä matka-asiakirjoista ja dokumenteista. Olen lukenut ihmisten kokemuksia Espanjasta ja siellä asuvien ihmisten tietoja, että Espanjassa on yli 4 miljoonaa työtöntä ja siitä johtuen ryöstelyitä paljon.

Asuntoja ryöstetään eniten. Eli käytännössä voit yöllä herätä ylös siihen, kun joku aseen kanssa heiluu asunnossasi ja etsii arvokasta tavaraa mukaansa. Parempi silloin yrittää epätoivoisesti pitää silmänsä kiinni ja suunsa supussa, jos ei välttämättä halua päästä hengestään. - Kuulema romanit, maahan muuttaneet kerjäläiset, sekä paikalliset kävelevät seiniä pitkin asuntoihin epätoivoisena, jotta jotain mukaansa saavat!! Käsittämätöntä, mutta eläminen on maksettava jollakin, kun töitä ei muuten löydy tai, että siitä maksettaisiin tarpeeksi palkkaa. Jopa suurperheillä on ongelmia selviytyä normaalista arjesta, sillä kymmenpäinen perhe, joka asuu saman katon alla, ovat kaikki perheestä työttömänä. Millä maksetaan viulut? tai pianot? -Voit vain hyvin arvata!

Kun kuulin, että monet Espanjalaiset asuntojen ovet ovat helppo avata, vaikkapa paikallisen marketin etukortilla, niin kyllä sitä pistää ihmisen miettimään, että mitä hän sitä vastaan on tulossa tai minne sitä on päänsä pistänyt. Kyllä sitä pohtii omassa mielessään agenttistrategioita, minne ja miten piilotan esimerkkinä läppärini, passini, muut arvotavarat? Onko vaan rohkeasti työnnettävä tavarat patjaan? =D Yleensä varkaat kyllä kaivavat koko talon läpi, mikään kohta ei jää huomaamatta ja se tiedetään!

Mutta jatketaan eteenpäin. Tuossa juuri kaverini kanssa puhuin puhelimessa ja Facebookissa, että kun hän ja hänen poikansa, sekä äitinsä on lähdössä 2 kk Fuengirolaan, että on käytävä vaikka missä paikoissa vierailulla. On käytävä eläintarhoissa, joita on 6 tai enemmän esim. aqua park? jossa on haita, delfiinejä, piraijoja sun muita..tai sitten joku alligaattoritalo, jossa kirjaimellisesti on alligaattoreja ja krokodiileja. -Alligaattoritalon mainoksessa oli, että voit ottaa pikku alligaattorin kanssa kuvan, jossa se pussaa sinua. =D Eli tarkoittaako se sitten sitä, että se pussaa palan poskestani tai jotain? =D =D

Tutkittiin myös aluetta muuten ja esimerkkinä Marbella jonne Fuengirolasta on matkaa noin 30 km on käytävä katsomassa. Siellä on kuulema törkeän kallista, mutta maailman tähtiä, huippumuotia ja muuta täynnä. Sinne se on kuulkaa vain mentävä! Esimerkkinä David ja Vicktoria Bechamilla, Antonio Banderaksella, Kate Mossilla, Simon Covelilla (idols), Sean Connerylla (James Bond) tai jopa Enrique Iglesiaksella on oma jahti Puerto Banuksen satamassa, eli joka on Marbellan vieressä. Banderaksella on jopa koti Marbellan lähistöllä, joten kamerat, kynät ja paperit, kiikarit yms. mukaan ja eikun kyttäämään =D Eiköhän sieltä joku tule vastaan! tai parempi tulla siis!

Itse vielä tuossa eilen mietin, että vaikka kaikkia kulttuurikohteita, nähtävyyksiä ym. on alueella paljon, niin että voisiko alueella olla myös paikkoja, joissa on esimerkkinä joku tunnettu elokuvakin kuvattu. Kappas niitä löytyi moniakin esim. perinteinen Uuno Epsanjassa on kuvattu siellä *YLLÄTYS!* =D tai James Bondeja ainakin 2 on kuvattu Gibraltarin salmella ja sitten monia ehkä vähemmän tunnettuja amerikkalaiselokuvia. Eli kuvauspaikoilla on pakko päästä käymään, ne hän tekee matkasta vaan elämyksellisemmän.

Kyllä olen tullut taas aivoissani tyhjiöön, joka tarkoittaa siis, että tähän ja näihin tunnelmiin palaillaan taas. Edellisessä postauksessani tosin ajattelin, että kirjailempa seuraavan kerran vasta lentokentältä, mutta kyllä se näköjään olikin aikaisemmin näppäiltävä uutta! Kiitos ja kuulemiin =D